2 Ağustos 2012 Perşembe

Cilt Bakımım

Cildim için neler yapıyorum?


   Cildinizin daha uzun ömürlü, sağlıklı, genç, canlı ve ışıltılı görünmesini istiyorsak bakımına önem vermeliyiz.

Ben de bugüne kadar cildim için elimden geleni yaptım.Mesela en önemli kuralım makyajımı cıkarmadan uyumamak,hiç mi cıkarmadan uyudugum olmadı? Tabiî ki nadir de olsa olmustur.Yediklerime dikkat edip bol sü tüketirim.Bunun haricinde  bütçemin yettiğinde kaliteli ve cildime uygun ürünler kullanmaya özen gösteririm. Son 3 yıldır aradığım bakımı eczane ürünlerinde buldum. Kozmetik markalarına deli gibi para harcamaktansa dermokozmetiğe yönelmem benim i,çin çok dogru ve vazgeçilmez  bir karar oldu. Çünkü eczane ürünleri benim için daha güvenilir. Ve 3 yıldır da bunun farkını kesinlikle gördüm. Ve önerdiğim, eczaneye götürdügüm arkadaslarımın şimdi hepsi bana teşekkür ediyorlar:) 
Roaccutane kullandıgım dönemler başladığım La Roche Posay markası vazgeçilmezim. La Roche-Posay Laboratoire Pharmaceutique,1975 yılında eczacı Rene Levayer tarafından, dermatolojik uygulamalarda dermatologların reçetelerine çekinmeden yazabilecekleri dermo-kozmetik ürünler üretebilmek amacı ile kurulmuştur.Avrupa'nın termal dermatolojik merkezi olarak kabul edilen Fransa'nın La Roche-Posay şehrinde yer alan La Roche-Posay laboratuvarları, ürünlerinde bu bölgenin termal sularını kullanmaktadır. Son derece başarılı ve kaliteli ürünlere sahip bir marka.Bunun harici bikac aydır Nuxe ürünlerinden de kullanıyorum ve bu markadan da cok memnum kaldım. 2 si de eşit kalitede ürünler ve 2si de Fransız markası.
Şimdi biraz kullandıgım ürünlerden bahsetmek istiyorum.


Temel olarak La Roche Posay yıkama jelini kullanıyordum fakat bu sefer tercihimi Nuxe’ten yana kullandım. Bu kocaman 400mllik yıkama jelinin köpüren bir yapısı var. Fakat cildi kurutmama özelliğine sahip. Bunu vücudunuzda da kullanabiliyorsunuz fakat ben yüzüm için kullanıyorum. 
Hemen arkasından yine La Roche-Posay'in Physiological toniğimi sürüyorum bu da hem cildin sıkılaşmasını hem de ölü tabakayı temizlemesini sağlıyor. Çok hafif bir tonik oldugu icin cildimde bir kızarma yada yanma meydana gelmiyor. Arkasından da cildime uygun olan Hydraphase nemlendiricime geciyorum. Bu nemlendircinin özelliği için şunları ekleyebilirim:


''Yeni nesil su taşıyıcılarından olan hidrolipidler,cilt hücreleriyle mükemmel uyumları sayesinde epidermise kolayca nüfuz ederler. Hidrolipidler HYDREANE'ın cildi thermal suyla buluşturmasını ve cildi cildi nemlendirerek,cildin yatışmasını sağlarlar. Selenyum açısından zengin olan Thermal su, epidermise sürekli nüfuz ederek cildin hassasiyetinde günden güne azalma ve ciltte uzun süreli bir konfor sağlar.''


Ve daha sonra gözlere geçiyorum,hafif hareketlerle mercimek büyüklüğünde aldığım kremi gözlerime sürüyorum. Göz kremim yine serinin devamı Hydraphase. Yalnız bu üründen diğer ürünler kadar memnunum diyemem. Bittiği zaman Nuxe’e dönücem.

Ve tabiî ki korumasız olmaz. Yine güneş koruyucuda da tercihim aynı marka.Anthelios XL 50 faktör krem yağlandırmayan,ciltte yağlı hissi bırakmayan bir güneş koruyucu ve tek kelimeyle süper bir ürün! Dışarıya çıkacagım zamanlar nemlendirici yerine bu ürünü kullanıyorum.



Haftada bir kez ise Bioderma’nın bu nem maskesini yapırum. Cildim temizken sürüyorum ve 15 dk sonra falan hafif nemli bir peceteye kalanı temizliyorm ama kalan pek bişey olmuyor cilt hepsini emdiği için :) Yaz aylarında oldugumuz icin ve cildimde cok kuruma olmadıgı icin baralar bu maskeyi ayda 1 yapıyorum.
Bunun haricinde birkac önceki yazımda Yves Rocher’ın göz temizleyicisi ve peelingini kullanıyorum İşte b
u kadar:)

4 yorum:

  1. harika bir paylaşım olmuşş:)
    kalemine sağlık canım..
    takipçinim bundan böyle.
    bende beklerim sdayfama.
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. tesekkurler,,, hemen geliyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. cilt bakımı postlarına bayılıyorum! nuxe bana biraz tuzlu geliyor onun yerine la roche posayı tercih ediyorum.Yalnız biodermada güzel.Birde merak ettiğim bişey var o bioderma markalı nem maskesinden memnunsanız bende alacağım.Bir de aynı serinin serumu var denedinizmi hiç?

    YanıtlaSil
  4. Meraba @Güneş, ben memnun kaldım nem maskesinden. yani öyle wawww degil ama güzel, banyodan cıktıgımda nemlendirici yerine sürüyorum. sonra eger kalırsa fazlasını nemli peceteyle alıyorum.
    Serumunu hiç denemedim. ama serumlar ilgimi cekmeye basladı su vitamin serumları özellikle...
    Nuxe evet biraz daha tuzlu ama La Roche da süper bir marka. Nuxe bi basamak üstü. Eger fırsatlarını yakalarsan daha uyguna geliyor Nuxe. Bioderma maskeden baska bi ürnünü denemedim La Roche yada Nuxeden sonra da almam diye düsünüyorum...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız beni mutlu ediyor:)